Teplé alkoholické nápoje
Příspěvky
Horká whisky s citrónem a skořicí
16. 2. 2016

Rozpis na 1 nápoj: | |
5 cl | horké vody |
4 cl | whisky |
3 lžíce | citronové šťávy |
1 lžička | nejlépe hnědého (třtinového) cukru |
plátek citronu a tyčinka skořice |
1. Whisky rozehřejeme k bodu varu, ale dále nevaříme, sundáme ze zdroje tepla
2. Do nahřáté sklenky nalijeme 5 cl horké vody, přimícháme cukr a citronovou šťávu
3. Nápoj zalijeme whisky a ozdobíme plátkem citronu a tyčinkou skořice.
Domácí svařák
16. 2. 2016

Rozpis na jeden nápoj: | |
1 ks | pyramidový sáček s kořením Svařené víno od Vitany |
0,75 l | červeného vína |
pomeranč (nebo lžička koření Pomerančová kůra Vitana) | |
citron (nebo lžička koření Citrónová kůra Vitana) | |
cukr dle chuti |
1. Červené víno i s ostatními přísadami zahřejte v hrnci a odstavte těsně před bodem varu, tak aby se neodpařil veškerý alkohol
2. Sáček koření po důkladném prohřátí a uvolnění aroma vyjměte
3. Nápoj dozdobte dílky pomeranče a nechte si chutnat!
Burgundský grog
16. 2. 2016

Rozpis na 1 nápoj: | |
8 cl | červeného vína |
2 ks | hřebíčky |
2 lžičky | cukru |
šťáva z 1/2 ks citrónu | |
citrónová kůra | |
tlustostěnná sklenice na punč | |
plátek pomeranče a skořice na ozdobu |
1. Do hrnce nalijeme víno, přidáme citronovou šťávu, cukr, dva hřebíčky a kousek citronové kůry
2. Zahřejeme k bodu varu, ale nevaříme
3. Horký nápoj přecedíme do sklenice
4. Zdobíme plátkem pomeranče a případně i tyčinkou skořice.
Doporučení:
Badyán dodá tomuto grogu další úroveň chutí a vůní.
Alžírská oáza
16. 2. 2016

4 cl | Metropol Cherry |
1 dl | červeného vína |
1 dl | pomerančového džusu |
hřebíček | |
skořice |
1. Nalijeme do sklenice z varného skla, přidáme skořici a hřebíček
2. Vše svaříme.
Alžírská káva
16. 2. 2016

1 lžička | instantní kávy |
1 lžíce | vaječného koňaku |
150 ml | vody |
cukr | |
šlehačka |
1. Do šálku dáme instantní kávu, zalijeme ji horkou vodou (nebo použijeme espresso)
2. Do vysoké silnostěnné sklenice nalijeme připravenou kávu a opatrně přilijeme vaječný koňak
3. Ozdobíme šlehačkou, cukr podáváme zvlášť.