Teplé alkoholické nápoje
Příspěvky
Horká whisky s citrónem a skořicí
16. 2. 2016
| Rozpis na 1 nápoj: | |
| 5 cl | horké vody |
| 4 cl | whisky |
| 3 lžíce | citronové šťávy |
| 1 lžička | nejlépe hnědého (třtinového) cukru |
| plátek citronu a tyčinka skořice |
1. Whisky rozehřejeme k bodu varu, ale dále nevaříme, sundáme ze zdroje tepla
2. Do nahřáté sklenky nalijeme 5 cl horké vody, přimícháme cukr a citronovou šťávu
3. Nápoj zalijeme whisky a ozdobíme plátkem citronu a tyčinkou skořice.
Domácí svařák
16. 2. 2016
| Rozpis na jeden nápoj: | |
| 1 ks | pyramidový sáček s kořením Svařené víno od Vitany |
| 0,75 l | červeného vína |
| pomeranč (nebo lžička koření Pomerančová kůra Vitana) | |
| citron (nebo lžička koření Citrónová kůra Vitana) | |
| cukr dle chuti |
1. Červené víno i s ostatními přísadami zahřejte v hrnci a odstavte těsně před bodem varu, tak aby se neodpařil veškerý alkohol
2. Sáček koření po důkladném prohřátí a uvolnění aroma vyjměte
3. Nápoj dozdobte dílky pomeranče a nechte si chutnat!
Burgundský grog
16. 2. 2016
| Rozpis na 1 nápoj: | |
| 8 cl | červeného vína |
| 2 ks | hřebíčky |
| 2 lžičky | cukru |
| šťáva z 1/2 ks citrónu | |
| citrónová kůra | |
| tlustostěnná sklenice na punč | |
| plátek pomeranče a skořice na ozdobu |
1. Do hrnce nalijeme víno, přidáme citronovou šťávu, cukr, dva hřebíčky a kousek citronové kůry
2. Zahřejeme k bodu varu, ale nevaříme
3. Horký nápoj přecedíme do sklenice
4. Zdobíme plátkem pomeranče a případně i tyčinkou skořice.
Doporučení:
Badyán dodá tomuto grogu další úroveň chutí a vůní.
Alžírská oáza
16. 2. 2016
| 4 cl | Metropol Cherry |
| 1 dl | červeného vína |
| 1 dl | pomerančového džusu |
| hřebíček | |
| skořice |
1. Nalijeme do sklenice z varného skla, přidáme skořici a hřebíček
2. Vše svaříme.
Alžírská káva
16. 2. 2016
| 1 lžička | instantní kávy |
| 1 lžíce | vaječného koňaku |
| 150 ml | vody |
| cukr | |
| šlehačka |
1. Do šálku dáme instantní kávu, zalijeme ji horkou vodou (nebo použijeme espresso)
2. Do vysoké silnostěnné sklenice nalijeme připravenou kávu a opatrně přilijeme vaječný koňak
3. Ozdobíme šlehačkou, cukr podáváme zvlášť.